Schoenen

Bootschoenen

Mode is tegenwoordig een concept dat erg kwetsbaar en dynamisch is. Er wordt altijd geëxperimenteerd met het concept mode en dit concept verschilt van mens tot mens. Schoenen zijn tegenwoordig een van de meest onvermijdelijke onderdelen van de modeaccessoires en een goede aankleding zal nooit als compleet worden beschouwd zonder een fantastisch paar herenbootschoenen.

Vandaag de dag zijn er op de markt een groot aantal bootschoenen verkrijgbaar die zo aantrekkelijk en aantrekkelijk zijn dat er goed op de smaak en de behoeften van de koper wordt gelet. Herenbootschoenen zijn van verschillende categorieën en ontwerpen en zijn gemakkelijk verkrijgbaar tegen een prijs die gemakkelijk door de mensen kan worden betaald. Op basis van de manier waarop ze zijn gesloten, worden de bootschoenen in een groot aantal accounts gecategoriseerd en dit artikel zal op zijn minst een licht richten op de gevarieerde categorieën en specificaties van de schoenen die in principe voor de mannen zijn gemaakt. Eerst komt het patroon van oxfords, ook synoniem voor Balmorals, en zoals de naam al doet vermoeden, behoren deze tot het huis van de formele schoenen. Hun specificatie is een gleuf met V-patroon waaraan de veters zijn bevestigd, en dit type veter wordt ook wel gesloten veter genoemd. In sommige gevallen worden deze bootschoenen vaak op de markt gebracht als oxford-schoenen om het patroon als Balmorals te verbergen.

Vervolgens komt het genre van de Blucher, die, hoewel niet helemaal zoals de balmorals, er enigszins van afwijkt. Deze bluchers zijn van Amerikaanse oorsprong, hoewel ze in Groot-Brittannië vaak bekender zijn als derby’s. Hun verschil met de balmorals ligt in de gleuf van hun veter, bij de bluchers zijn de veters in een open gleuf aan het vamp gebonden en die van hem staat bekend als open veter . De derde in de serie zijn de Monk Straps-schoenen en deze zijn een complete variatie op de twee bovengenoemde genres, omdat deze school schoenen geen veters heeft, dat wil zeggen dat ze niet de veter hebben zoals de eerdere en ze hebben er een gesp en ze worden op de voeten gehouden met behulp van de riem die werkt als een elastiek dat de voeten vasthoudt. Vervolgens komt het genre van de Slip-Ons en als we de paar verschillen buiten beschouwing laten, lijkt dit genre min of meer op de Monk Straps. De herenschoenen zijn over het algemeen onderverdeeld in de bovengenoemde vier categorieën.

Er zijn veel modetrends waarmee ook herenbootschoenen kunnen worden versierd. Een van de belangrijkste manieren is om schoenen met effen tenen te versieren, deze decoratie is heel eenvoudig en geeft de schoenen een elegante en strakke uitstraling, en er wordt niets extra’s aan toegevoegd. Het toevoegen van een pet toe aan de schoen is ook een versiering die het vermelden waard is. Deze decoratie is de meest geliefde en bekende en bij het versieren van de schoenen is dit de meest geliefde, een extra toegevoegd stuk leer is bevestigd aan de punt van de schoen en deze toevoeging ziet eruit als een dop die aan de punt van de schoenen is bevestigd en dit maakt het de naam van de dop tenen. In Amerika is er een trend om de bovenkant van de schoen te bedekken met een geperforeerd paneel en dit is gebruikelijk in beide bluchers.