Kleding

Bekende kledingmerken en hun trademarks

Kleding, iedereen is er op zijn eigen manier mee bezig. Of je er nou veel of weinig tijd aan besteedt: er zijn producten waar iedereen wat van weet of die iedereen wel eens in de kast heeft gehad. Het is een kunst van een merk om naam te maken met een zogenaamd trademark product. Een merk waar zij bekend om staan: de Mason Garments Sneakers, de Stone Island winterjas, de Polo van Ralph Lauren en de Schoenen van HI-TECH. Merken die het is gelukt om een soort van monopolie op hun product te hebben. Hieronder een overzicht van verschillende merken en hun trademarks.

Stone Island winterjas en Mason Garments sneakers

Twee merken en twee producten die enorm in populariteit zijn gestegen. Het Italiaanse merk Stone Island is een zeer hoogwaardig kledingmerk dat is opgericht door Massimo Osti. De Italiaan koos voor een experimentele aanpak en werkt op een duurzame wijze met luxe producten. Dit betaalt zich zeker voor hem uit: de Stone Island winterjas is enorm populair en je ziet ze regelmatig op straat. Overigens kan je ook voor andere categorieën in de kleding bij het merk terecht. Stone Island heeft een uitgebreid assortiment.

Het Amsterdamse Mason Garments kent een trademark in de vorm van hun hoogwaardige schoenen. Het merk is relatief jong: het werd in 2013 opgericht door Rendi Aditia. Geen onbekende in de wereld van de sneakers. De met name lederen en suède schoenen zijn enorm populair, duurzaam en het belangrijkste: ze zitten lekker! Een typisch voorbeeld van een trademark.

Hoe komt een merk aan een trademark?

Een trademark is eigenlijk een ander woord voor een kenmerk van bedrijf, zo heb je het bekende bedrijf met de drie strepen of het restaurant met de grote M. Het is een symbool of product van een organisatie waar hun naam bekend mee is geworden. Vaak komt dit door een geheim recept, een eigenzinnig ontwerp of gewoon langdurig op hoog niveau meedraaien in de markt. Het is een kunst om van jouw product een trademark te maken van jouw bedrijf.